Home


Bedrijfsvoeringsgroepen
Cursus FinanciŽle administratie
Cursus Arbeidsmanagement
Cursus Communicatie

Bedrijfsvoeringsgroepen

Arja heeft ruime ervaring in het begeleiden van ondernemers die in groepsverband kosten en opbrengsten van hun bedrijven vergelijken.

Een bedrijfsvoeringsgroep biedt u de mogelijkheid om uw bedrijfsresultaten te vergelijken met collega kwekers. Door het vergelijken komen verschillen in opbrengsten en kosten naar voren. Tijdens de bijkomsten (4 per jaar) van de groep worden de cijfers besproken en wordt er toelichting gegeven waarom kosten of opbrengsten van een teler afwijken. Hierdoor krijgt u inzicht in uw kosten niveau. U hoort tips en ideeën om op een verantwoorde manier kosten te besparen. Vier keer per jaar krijgt u een cijferoverzicht en weet u precies hoe u er financieel voor staat. Als gesprekspartner met de bank komt u hierdoor beter uit de verf.
Alle cijfers worden onder nummer verwerkt zodat geheimhouding gewaarborgd blijft. Binnen de groep is uiteraard wel bekend van wie welke cijfers zijn.
Naast de cijfers vergelijking is er elke bijeenkomst een discussie onderwerp dat verder wordt uitgediept.

De laatste jaren heeft het gebruik van een WKK installatie fors zijn intrede gedaan in de glastuinbouw. In een energievergelijking gekoppeld aan de bedrijfsvoeringsgroep wordt het rendement van deze installaties snel inzichtelijk. Voor een goede energievergelijking werkt Arja samen met een energiedeskundige van DLV Bouw en Energie.
Invoegen artikel van vakblad!
Invoegen model WKK rendement   PDF

Momenteel begeleidt Arja twee groepen ondernemers die allen tomaten telen.

Wilt u meer weten om deze groepen of wilt u zelf deelnemen dan kunt u contact met Arja opnemen.